Slide 2 Slide 3

Pascale del Marmol - piano

Pascale Pascale del Marmol studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde er verschillende Eerste Prijzen alsook het Hoger Diploma piano bij Robert Steyaert.

Dankzij een beurs van "de Stichting Stefaan De Jonghe" vervolmaakte zij zich in Salzburg en nadien aan "The Manhattan School of Music" in New York.

Sindsdien treedt ze geregeld op in BelgiŽ en in het buitenland. Zij is een graag geziene gast als pianobegeleidster van vocale composities op recitals en wedstrijden.

Zo begeleidde ze talrijke solisten voor o.a de VRT, RTBF, Festival de l'Etť Mosan, Festival de Wallonie, Festival van Vlaanderen, de Munt, het BOT, le Printemps Musical de Silly, l'Espace Senghor, het Elisabethconcour, de Wedstrijd van Dexia, het IVC van 'sHertogenbosch, le Printemps de Prague (Axel Everaert, Marie-NoŽlle de Callataˇ, Talar Dekrmanjan, Aga Winska, Quillian Chen, Vera Dobrolubova, Sophie KarthaŁser, Lieve Jansen, Lisa Mostin)

Ze heeft ook verschillende cursussen en stages begeleid onder leiding van professoren Axel Everaert, Martina Arroyo, Gerda Hartman, Seta del Grande, NoŽlle Barker e.a. onder meer in Libramont, in de Koninklijke Muziekkapel en het Muziekconservatorium van Maastricht

Zij gaf concerten ondermeer in Rome, Londen, ZŁrich, Tahiti en Riga.

Zij verleende haar medewerking aan radio-en televisie-uitzendingen, nam een c.d op met werken van Marcel De Jonghe alsook verschillende c.d's met italiaanse liederen van Rossini, Respighi en Liszt samen met tenor Axel Everaert.

Met pianiste Nadine Delsaux brengt ze vierhandig pianorepertoire.

Zij is begeleidster geweest aan de zangafdeling van het Conservatorium van Brussel, Bergen en Maastricht en professor aan de Muziekacademie van Waterloo.