Slide 2 Slide 3

Joris Bosman - tenor

Joris Na zijn studies zang en piano in Leuven en Utrecht bekwaamde hij zich als solist en behaalde de eerste prijs zang in de disciplines oratorium, lied en opera en het Hoger Diploma lied en oratorium aan het Koninklijk Coservatorium van Brussel. Hij volgde Masterclasses bij ondermeer Peter Schreier, Christophe Prégardien en Anthony Rolfe-Johnsson.

Hij wordt door de pers opgemerkt als solist in de rol van Ferrando in Mozarts 'Cosi fan tutte' te Cambrils in Spanje en in der 'Esel's Schatten' van R. Strauss.

Bekend om zijn vaardigheden als acteur vertolkte hij reeds een twintigtal hoofdrollen in operetten van ondermeer Fr. Lehar, Emmerich Kalman en Paul Lincke . In de musicalwereld vertolkte hij de hoofdrollen in 'The Phantom of The opera', 'West Side story' , 'The Pirates of Penzance' en in 'Oklahoma'.

Hij is regelmatig te gast op festivals in eigen land waaronder het Festival van Vlaanderen en het 'festival de Wallonie' alsook het 'festival de l'été Mosan'.

Maar ook in Frankrijk waaronder Avignon , St.-Aubin (Bourgogne) en Pontigny, Vaux-de-Cernay en het vermaarde Festival de Cluny in Parijs.

Hij zong voor de Munt-opera in Brussel en met VMT, Belcanto en voor de Gentse Opera als solist voor de uitvoeringen van 'Boris Goudonov', 'Der Fliegende Holländer', 'Die Lustige Witwe', 'Frühjahrsparade', 'Der Bettelstudent', 'Die Csardasfürstin', 'Die Zirkusprinzessin' , 'Viktoria und ihr Husar', 'Das Land des Lächelns', ... en was ook te gast in de opera van Rijsel voor de produktie 'Faust' van Gounod en 'La Traviata' in 2007 en 2008.

Als Evangelist in beide passies van Johann Sebastian Bach is hij regelmatig te gast in Nederland, Frankrijk en België.

Hij realiseerde CD-Opnames met Eufoda, Accent, en de Brusselse Mediatheek (Arsonor) en doceert zang aan de Muziekacademie 'August De Boeck' te Asse.