Slide 2 Slide 3

Helga Van Campenhout - soprano

Helga Sopraan Helga Van Campenhout studeerde zang aan het conservatorium van Mons. Ze behaalde er de eerste prijzen voor concertzang en opera als ook het Hoger Diploma opera.

De operastudio van de Munt engageerde haar om mee te werken aan "Le nozze di Figaro" van W.A. Mozart en in "die Zauberflöte" vertolkte ze de eerste dame van de Koningin van de nacht. Ze vertolkte de rol van Belinda in de barokopera "Dido and Aeneas" van H. Purcell die omwille van het succes werd hernomen. In de opera "Cosi fan tutte" van W.A. Mozart interpreteerde ze Fiordilligi. In het "Théâtre Poème" te Brussel vertolkte ze de rol van Donna Elvira in "Don Giovanni", eveneens van W.A. Mozart.

Naast operavertolkingen wijdt Helga Van Campenhout zich ook aan concertuitvoeringen in binnen- en buitenland.

Sinds geruime tijd werkt ze samen met hedendaags componist Chris Carlier in muziektheaterproducties: "Eligie van het Wezenkind", "Bela's Bestiarium", "de Hondsdagen", "Krsk" en "Spoon River". Onlangs bracht ze in opdracht van het Cultuurfonds "de Noordrand" een bijzondere compositie van en met filmcomponist Johan Hoogewijs (trio Modus Vivendi).

Ze verleent tevens haar medewerking als zangcoach aan verschillende muziektheaterproducties.